22-годишен жител на с.Кирчево е задържан в РУ Угърчин след като на 17 август около 17.30 часа е установен да управлява мотопед, който не е регистриран по съответния ред и без да притежава свидетелство за правоспособност. При тестване на водачът с  техническо средство drug check 3000, устройството е отчело употреба на амфетамин и матамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 18 август около 23.50ч. служители на РУ Луковит са спрели за проверка лек автомобил управляван от 23-годишен жител на с.Петревене, като при тестване на водачът с техническо средство «дрегер», пробата е отчел 1.31 промила алкохол в издишания въздух.

Мъжът е задържан в РУ Луковит , а по случая е образувано бързо производство.

 

На 18 август около 23.50ч. служители на РУ Луковит са спрели за проверка лек автомобил управляван от 23-годишен жител на с. Петревене, като при тестване на водачът с техническо средство «дрегер», пробата е отчел 1.31 промила алкохол в издишания въздух.

Мъжът е задържан в РУ Луковит , а по случая е образувано бързо производство.

 

На 18 август в РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 32-годишен жител на с. Йоглав, след като при извършена му полицейска проверка и последвал личен обиск е установен да държи хартиено пакетче, сгънато по спецефичен начин и съдържащо 1.5 грама /бруто тегло/ бяло прахообразно вещество, което при полеви тест е реагирало на метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство.