На 24 август на път II-35 Ловеч-Плевен, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” са извършили проверка на паркирал бус, в района на разклона за с. Баховица, съобщават от ОД на МВР Ловеч.. Установени са две лица от с. Славяни – мъж на 43 години и жена на 44 години, а в превозното средство са открити нарязани дърва без необходимото разрешително за това. Уведомени са служители на РДГ-Ловеч и работата по случая продължава.

На 24.08.2022 год. около 05.05 часа на път II-35 Ловеч-Плевен в землището на с. Сливек, 63-годишен при управление на лек автомобил в посока Ловеч е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. При сблъсъка са пострадали водачът и пътничка в автомобила, които са откарани за преглед в ловешката болница. Водачът е тестван за алкохол, като пробата му е отчела 0.5 промила в издишания въздух. Съставен му е акт по ЗДвП и работата по случая продължава.

70-годишен, криминално проявен жител на с. Дерманци е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като вчера след получен сигнал и извършена проверка в имот обитаван от лицето в селото, полицаи са открили и иззели незаконно самоделно огнестрелно оръжие, наподобяващо пушка и кутия съдържаща 50 огнестрелни патрони 22 калибър. По случая в РУ Луковит е образувано бързо производство и работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.