katastrofaizvor14091423От ОДМВР Ловеч дадоха допълнителната информация за тежкото пътно произшествие, за което “Ловеч днес” ви информира вчера. От полицията съобщават, че около 15.20 ч. на 14.09.2014 г. в РУП Тетевен е получен сигнал за настъпило ПТП в района на с. Български извор, местн.”Сеновала”.

При пристигане на място на служители на РУП Тетевен се установи, че на ПП I-4,км 11+600 лек автомобил “Фиат Седичи”, собственост и управляван от Г. К. 74-годишен от гр. Габрово, на прав пътен участък, навлиза в пътната лента за насрещно движение, движейки се в   посока с. Български извор и се блъска челно в лек автомобил “Хюндай Санта Фе”, собственост и управляван от Л. З. 49-годишен от гр. София, движейки се посока гр. София.

katastrofaizvor14091429В резултат на ПТП са пострадали водачът на лекия автомобил “Фиат Седичи” и пътуващата с него Т. К. 70-годишна от гр. Габрово. Двамата са транспортирани в МБАЛ гр. Тетевен, като Т. К. е с леки наранявания, а Г. К. е транспортиран за МБАЛ гр. Ловеч със счупен десен горен крайник и мозъчно сътресение с опасност за живота. На водачите е извършена проверка с техническо средство дрегер 7510+с № 0030 за наличиие на алкохол, като пробите са отрицателни 0,00 промила.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Тетевен.

katastrofaizvor1409141Движението във вчерашният следобед по пътя София – Варна беше парализирано за около два часа, като колоните от двете страни на произшествието достигнаха по няколко километра. Стотици автомобили останаха блокирани в неделният следобед до извличането на катастрофиралите автомобили от екипи на Пътна помощ.