От ОД на МВР Ловеч информират, че през почивните дни на територията на областта са регистрирани 2 пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали 4 човека и са нанесени материални щети по превозните средства.

От полицията съобщават и задържани шофьори с алкохол и дрога. 62-годишен от Плевен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 22 октомври при управление на лек автомобил по път II-35 е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол извършена с техническо средство е отчела 1.44 промила в издишания въздух. По случая в РУ Троян е образувано бързо производство и работата продължава.

На 23 октомври в РУ Троян е образувано бързо производство срещу 47-годишна жена, която същия ден около 21.20 ч. е установена да управлява моторно превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.74 промила. На водачката е съставен акт за нарушение на ЗДвП, издаден е талон за медицинско изследване и е дала кръвна проба за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа и работата по случая продължава.

24-годишен от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление, след като на 23 октомври при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и тестването му с техническо средство за употреба на наркотични вещества е дало положителен резултат. По случая в РУ Ловеч е образувано бързо производство и работата продължава.