20-годишен младеж от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление след като на 28 август около 14.30ч.  на транспортния мост в града полицаи са спрели за проверка управляван от него лек автомобил и при тестване на водачът с техническо средство, устройството е отчело положителен резултат за наличие на метамфетамин.

В превозното средство е пътувал и 36-годишен ловчалия, който непосредствено преди полицейската проверка е изхвърлил на земята пакетче с вещество, с бруто тегло 1 грам, което при полеви тест е реагирало на метамфетамин.

Двамата мъже са задържани и по случая е образувано досъдебно производство.

И още случаи свързани с алкохол и дрога в ловешко:

Вчера, в РУ Луковит за срок от 24 часа е задържан 66-годишен мъж след като управляван от него лек автомобил е бил спрян за проверка в с.Дерманци и пробата за алкохол на водачът е отчела 1,64 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

На 28 август в РУ Тетевен е образувано досъдебно производсто и за срок от 24 часа е задържана 72-годишна жена след като в дворно място към обитаван от нея имот в града полицаите са открили засадени 5 растения от рода на конопа, с приблизителна височина около 1.5 м. При направен полеви тест на растенията пробите им са реагирали на наркотичното вещество канабис. В хода на полицейските действия и при последвало претърсване в жилищната постройка служителите на РУ Тетевен са открили и иззели: везна и средство за смилане на тревиста маса.

Работата по случая продължава.