На 17 февруари около 18.00часа  на изхода на гр. Луковит в посока с. Тодоричене две непълнолетни момчета от селото, на 15 и 16 години са били нападнати от трима непознати мъже и чрез заплахи и сила са им отнети мобилните телефони.

Незабавно е сформиран екип от служители на РУ Лукови, като в хода на проведените оперативно издирвателни мероприятия са установени и задържани извършителите на грабежа – трима 20-годишни, криминално проявени мъже /двама от Луковит и един от гр.Костинброд/. Отнетите вещи са открити и иззети по съответния ред, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 16.02.2019г. около 17.20ч. на път 301, км. 45+400, с посока на движение към гр.Ловеч, 72-годишна жена при управление на лек автомобил «Фиат Пунто», в момент на изпреварване е ударила 42-годишна велосипедистка, след което във «Фиат»-а се удря движещото се след него БМВ Х5, който пък от своя страна е ударен от пътуващата зад него «Хонда».  В резултат на инцидента е пострадала велосипедистката, която е откарана в болница с множество наранявания. Пробите за алкохол на водачите на моторни превозни средства са отрицателни, а на водачите на «Фиат»-а и на «Хонда»-та са съставени актове за нарушение на ЗДВП.

На 15 февруари в РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 68-годишен мъж от гр. Червен бряг, който е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,09 промила.

Бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е започнато на 16 февруари и в Ловеч след като 28-годишен мъж от Луковит е установен да управлява лек автомобил по ул. «Никола Петков» в Ловеч с 1,58 промила алкохол.

След проведени издирвателни мероприятия полицаи от РУ Тетевен са задържали 16-годишно момче от града по подозрение, че на 16 февруари е извършило кражба на общо 90.00 лева от два кафе автомата  в гр.Тетевен. Работа по случаите продължава.

Служители на РУ Троян са задържали 19-годишен жител на града след като на 17 февруари около 02.50 ч. са спрели за проверка управляван от него автомобил, в който са пътували още двама младежи на 16 и 17 години .  В  колата са открити ел. проводници в голямо количество, а в хода на проведени издирвателни мероприятия е установено, че  проводниците са обект на кражба от необитаема сграда в с.Балканец.

По случая е образувано досъдзебно производство и работата продължава.