От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че 35-годишен жител на с. Разлив, общ. Правец е задържан за срок до 24 часа. Това е станало на 13 декември около 22.00ч., след като при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка край гр. Ябланица и е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,37 промила. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 На 12 декември в РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 29-годишен жител на с. Румянцево, който е установен да управлява лек автомобил по ПП I-3 в посока София след употреба на алкохол. При тестване с техническо средство, е отчетен резултат от 1,65 промила в издишания въздух.

 Двама жители на с.Славяни, на възраст 35 и 17 години са задържани в РУ Ловеч, след като на 13 декември полицаите са установили товарен автомобил, в който е транспортиран дървен материал, без контролна горска марка и превозен билет. Водач на превозното средство е бил 35-годишния мъж, а младежът го е придружавал. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

31-годишен от Ловеч е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч, след като на 13 декември при извършена му проверка, в джоб на дрехите му  полицаите са установили да държи рисково наркотично вещество – кетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.