police2909141От ОДМВР Ловеч съобщават, че през почивните дни на територията на ловешка област са станали още път пътно-транспортни произшествия, при които има леко пострадали пътници и са нанесени материални щети върху превозните средства

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след като при проверка в частен дом в с.Хлевене полицаи са открили и иззели пълнител за карабина с 5 бр. бойни патрони и още 16 патрона с друг калибър, без 61 годишния обитател на имота да притежава необходимите документи за тях.

Полицаи от РУ Ловеч са обходили 19 населени места, проверили са 52 МПС и 101 лица в рамките на проведена на 16 април специализирана операция. Констатирани са 7 нарушения, за които са съставени 6 акта и 1 протокол по чл.6 от ЗМВР.

На 17.04.2016 год. около 11.30 ч. на изхода на гр.Летница-посока гр.Левски, 32-годишен мъж от гр.Левски при управление на л.а. «Рено Лагуна» губи контрол върху колата, излиза от пътното платно и се удря в крайпътно дърво. Водачът е починал на място, а по случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който около 01.30 часа на 18 април е счупил стъклата на л.а. Ауди 80,  паркиран пред гараж до блок 317 в гр.Ловеч.

Две бързи производства в РУ Ловеч и едно в РУ Тетевен са образувани през почивните дни срещу водачи на моторни превозни средства, които шофират след употреба на алкохол над 1,2 промила.

На 16.04.2016 год. около 03.00 часа в жк.”Младост” младежите са спрени за проверка и след направен им личен обиск, в едното момче са открити марихуана / 0.04гр./ и бяло прахообразно вещество /ефидрин, с тегло 0.12 гр./. , а в другото –  две малки кутийки съдържащи канабис /марихуана и метамфетамин, с бруто тегло 0.10гр. /.

Младежите са задържани , а по случая са образувани досъдебни производства.