gerbsastezanie2209136Дарение от 1200 лв, предоставени от партийната субсидия на ГЕРБ, получи футболният отбор от ловешкото село Баховица. То бе връчено на 21 септември на кмета Калин Кръстев от народния представител Николай Нанков, областен лидер на ПП ГЕРБ в Ловеч по време на футболен турнир.

„Изключително съм благодарен на ГЕРБ, които за четвърта поредна година ни предоставят средства за подпомагане работата на отбора и създаване на условия младите хора да спортуват активно”, каза Кръстев.

Турнирът се проведе в Летница и бе организиран от общинския ръководител Андрей Моврадинов със съдействието на младежката структура на ГЕРБ.

Началният сигнал даде Нанков, който пожела на отборите много голове и спортсменско поведение на терена.

gerbsastezanie2209134За голмайстор бе обявен Мариян Христов от отбора на ВиК – Ловеч, който вкара 8 гола, а съотборникът му Ценко Илиянов взе приза за феърплей. Най-добър вратар бе Христо Лазаров от Козар Белене. В почивката между мачовете на мъжете се проведе и среща между два детски отбора. Анатолий Костадинов бе най-младият играч на терена. Всички те получиха наградите си от Данчо Досев, организационен секретар на МГЕРБ и член на общинското ръководство в Ловеч.

След оспорвана игра, в която отборите играха всеки срещу всеки, първи стана тимът от Козар Белене. Купите на победителите връчи народният представител Корнелия Маринова.

„Всички в България обичат футбола, но аз съм от най-ревностните почитатели на тази игра. Да наградя участниците за мен е удоволствие. Пожелавам ви да прекарвате всяко свободно време тук, на терена, защото спортът възпитава духа и тялото, дава сили, учи ни и да губим, и да побеждаваме, а това са важни уроци в живота”, обърна се Маринова към състезателите. Тя поздрави всички за участието и връчи купите на отборите, заедно с финансово поощрение.