Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова прие дарение от три нови кислородни апарата, предназначени за МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч.

За да подпомогне усилията на Община Ловеч и лекарите от болницата, „Осъм“ АД дари три кислородни концентратори ОХ-10А. Дарението е на обща стойност 7 740 лв. с ДДС.

„От името на ръководството на Общината и на общинските съветници искам да поднеса моите искрени благодарности на дарителите.

Радвам се, че сме единни – и като институции, и като хора, и като общество, и като бизнес, за да излезем заедно от тази ситуация“, каза по време на получаването на дарението кметът на Ловеч Корнелия Маринова.

Изпълнителният директор на болницата д-р Румяна Нановска отправи благодарност за щедрото дарение и за навреме оказаната помощ.

По думите й, това дарение идва в момент, когато ситуацията в цялата страна е особено тежка. Тези апарати са изключително ценни и ще спомогнат да се подобрят параметрите в работата на лекарите и да се спасяват човешки животи.

„Смятам, че бизнесът в унисон с постоянните усилия на общинското ръководство има своята роля за повишаване качеството на живот на нашите съграждани. Със съвместни усилия ще успеем да съхраним здравето и живота на ловчалии“, заяви изпълнителният директор на „Осъм“ АД Анатоли Иванов.