С Решение № 85-МИ от 24.09.2019 г. Общинска избирателна комисия Ловеч РЕГИСТРИРА КАНДИДАТСКА ЛИСТА ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ на партия „ГЕРБ“ в изборите за общински съветници и кметове в община Ловеч на 27 октомври 2019 г., както следва: Корнелия Добрева Маринова.

Според закона Корнелия Маринова задължително трябва да ползва по свой избор неплатен служебен отпуск или платен годишен отпуск за времето от регистрацията до обявяване на резултатите от изборите. Няколко дни по-късно на официалната интернет страница в четвъртък, 26 септември 2019 г. е публикувана новината „VOSS Automotive откри официално новия си завод в „Индустриален парк Баховица“ край Ловеч“ в която четем: „За церемонията в Ловеч пристигна заместник министър-председателят Томислав Дончев.

Вицепремиерът преряза лентата заедно с управляващия директор на VOSS Automotive България Роланд Вайс, кмета на община Ловеч Корнелия Маринова, д-р Хаген-Ек, председател на Консултативния съвет, д-р Томас Рьотиг – изпълнителен директор на VOSS Group, Реджине Хаген-Ек, д-р Томас Рьотиг, Кай Уве-Ото и д-р Стефан Ото.

Кметът Корнелия Маринова заяви, че това е инвестиция, която може и трябва да преобрази Ловеч и региона и пожела VOSS Automotive да остави дълбоки корени в икономиката на България и на Ловеч. Тя припомни, че от 1941 до 1954 г. тук са се произвеждали български самолети с немски двигатели. „Град, който някога е произвеждал самолети, винаги може да полети отново“, каза Корнелия Маринова.

После подари на Роланд Вайс и Реджине Хаген-Ек живописното платно „Вароша“ от художника Хинко Хинков.“ Дали е нарушила закона Корнелия Маринова след като е участвала публично в официална церемония, като „кмета на община Ловеч“ (както пише в новината) може да каже ОИК Ловеч.

Но по-важно е да знаем, дали е общинска собственост „живописното платно „Вароша“ от художника Хинко Хинков“, което Маринова публично подарява на церемония, а в същото време тя трябва да е в отпуск и няма право да се разпорежда с общинска собственост.

И накрая, ако компетентните органи докажат, че общинска картина незаконно е подарена, следва ли тя да се върне в общината?

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

ПП “Партия Български Социалдемократи“