Раниците дават много предимства на съвременната жена – лекота и удобство, свобода на движенията, практичност и стил. Ето и няколко съвета как да стилизираме най-разпространените видове раници.

Градската мода обожава практичните чанти, а “умните” раници безспорно са на почит, заради своята модерност, здравина и стил. Това не е просто твърда торба с презрамки за рамо, джобове и ергономичен гръб, а същинско мултифункционално “оръжие”. С новото поколение раници може да зареждате телефона си чрез соларен панел, да прибере слънчевите си очила във вграден калъф, а портът за слушалки и секретните джобове са допълнителни плюсове.

В категорията на малките дамски ранички също ще видите страхотни модели, включително от естествена кожа и с много функционалности за перфектен баланс между работата, свободното време и придвижването в града. Смарт раницата е перфектна за технологични маниаци, дами с активна и динамична работа, но и за всички останали, които да искат да носят предимствата на съвремието на гръб.

Първокласните модели са перфектни и за летните жеги, и за зимния студ, а устройствата, които носите – таблет, лаптоп, фотоапарат, ще бъдат защитени. Най-хубавото е, че може съвсем лесно да ги комбинирате с ежедневното си облекло. Търсите такъв модел? Перфектният избор ви очаква в утвърдените магазини, като например ССС.

Кожените раници – винаги модерен аксесоар

Раниците от естествена кожа, велур или набук са най-търсени, защото са издръжливи и ще ви служат с години. Може да ги носите с дънки, бели кецове и вталено палто, с широк пуловер, еластичен клин с цветни щампи и боти, с пухено яке и вълнена пола през зимата, с платнена рокля и сандали през лятото… комбинациите са неизброими. Това е така, защото кожените раници обикновено са в неутрален цвят – черно, сиво, кафяво или микс между тях – и лесно се съчетават с повечето дрехи и обувки в дамския гардероб.

Най-актуални са твърдите раници с подвижни презрамки, които могат да се носят като чанта за рамо или директно в ръката чрез горната дръжка. Не сте мислили да съчетаете раница с рокля? Помислете отново. Дори най-игривите къси и дълги рокли изглеждат страхотно с малка кожена раница в цвят мента, бордо или тъмносиньо. Носете я в ръка за горната дръжка, за да добавите елегантност и да превърнете раницата в акцент. Ако търсите нещо по-класическо или пък сте склонни на експерименти, разгледайте предложенията онлайн или във физическите обекти на веригата ССС.

Платнените раници – лека и стилна визия

На пазара се предлагат куп текстилни раници, които са алтернатива на кожените. Моделите имат регулируеми презрамки, удобни дръжки, въздушен мрежест панел на гърба, който предпазва от изпотяване и още много екстри. Ако търсите многоцветен вариант, който да се откроява още повече, то съобразете облеклото, за да има баланс, най-вече между обувките и раницата. Орнаментите, като токи и катарами, златни ципове, кожени вложки и ремъци, капси и надписи, са допълнителна възможност да разнообразите визията си, като изберете подходящи бижута, шапка или шал.

Тези модели стоят чудесно с дънкови и кожени якета, със спортни панталони и маратонки, с дънки и разкроени поли. За по-младежка визия облечете 7/8 панталони с висока талия, втален топ и сако, обуйте кожени сникърси и наметнете цветната раница на рамо. По правило тези раници са по-обемни, като формата им може да бъде правоъгълна, заоблена или трапецовидна.

Спортните раници – идеални за динамиката на града

По-спорните раници, включващи непромокаемо покрие от найлон, подсилено дъно и странични джобове, са универсални за градската визия – от парки и палта, дънки и кубинки през зимата, до къси дънкови панталони, рокли, потници и кецове през лятото. Разбира се, всичко зависи от личния ви стил, но в общия случай разнообразният сегмент на дамските раници вече е предвидил и създал точно това, от което имате нужда.

В крайна сметка, една раница трябва е ефективна в ежедневието ви. Затова разгледайте богатия каталог на големите магазини, сред които и ССС, за да намерите раницата, която отговаря на всички наши изисквания.