parichev2102141Павлин Иванов

Успешната и новаторска практика н а Административен съд Ловеч се разпространява бързо и в други институции. Както ви информирах  преди около месец, съдът публикува в сайта си обявява, в която не ставаше ясен крайният срок за подаване на документи за обявената длъжност. Единственото ясно беше, че това се е случило в НЯКОЙ вестник. В кой? Не знаем.

От някоя си дата, неясно коя, на сайта на ОБЛАСТНА  ДИРЕКЦИЯ «ЗЕМЕДЕЛИЕ» – ЛОВЕЧ виси обява за работа. Както виждате от снимката, до самата обява няма дата. Ако отворим файла с обявата, можем да прочетем, че в «т. 5 Срок за подаване на документите: 10 календарни дни от публикуване на обявлението.“

ЗЕМЕДЕЛИЕЛЦХ2102141Изниква логичният въпрос, кога е публикувана обявата, за да смятаме до кога можем да си подадем документите. Разбира се, посочени са лица за връзка и задължително трябва да им се обадите, за да разберете. Няма нищо, че може да е вече късно, все пак да сте си отваряли интернета навреме.

Друго доста интересно е, че за длъжността “МЛАДШИ ЕКСПЕРТ” в  Общинска служба по земеделие – гр.Ловеч се търси човек с „образование: висше, образователна степен: “професионален бакалавър”, специалност: агроинженерство; зооинженерство; компютърни системи и технологии;»

Похвално за тази институция обаче е това, че «минимален професионален опит – не се изисква или придобит V младши ранг“. Браво! Даваме път на младите кадри!

Всъщност няма да правя разбор, вие сами можете да четете както по редовете, така и между тях.

„Ловеч днес“ ще проследи и ще ви информира за назначенията както в тази служба, така и за резултата от конкурса в Административен съд Ловеч. Убеден съм, че ще бъде интересно.

Ето и пълният текст на обявата, свалена от сайта на ОБЛАСТНА  ДИРЕКЦИЯ «ЗЕМЕДЕЛИЕ» – ЛОВЕЧ

 

 

 

О  Б  Я  В  Л  Е  Н  И  Е

ОБЛАСТНА  ДИРЕКЦИЯ «ЗЕМЕДЕЛИЕ» – ЛОВЕЧ

 

О Б Я В Я В А   К О Н К У Р С:

 

За длъжността “МЛАДШИ ЕКСПЕРТ” в  Общинска служба по земеделие – гр.Ловеч,

Главна дирекция “Аграрно развитие”, Областна дирекция “Земеделие” – Ловеч.

1.Минимални и специфични изисквания за заемане на длъжността:

– образование: висше, образователна степен: “професионален бакалавър”, специалност: агроинженерство; зооинженерство; компютърни системи и технологии;

– минимален професионален опит – не се изисква или придобит V младши ранг;

 – знания в областта на земеделието и нормативната уредба, свързана с дейността на Министерство на земеделието и храните – Закон за подпомагане на земеделските производители, Закон за собствеността и ползването на земеделските земи, Закон за възстановяване на собствеността върху земите и горите от горския фонд, Закон за арендата в земеделието, Закон за опазване на земеделските земи, Наредба № 3 от 29.01.1999 г. за регистрация на земеделските производители, Наредба № 49/05.11.2004 г. за поддържане на картата на възстановената собственост, Закон за животновъдството, Закон за държавния служител и др.;

– умения за работа с потребители и в екип, способност да анализира информация, да я синтезира и представя резултатите, способност да планира и организира собствената си работа;

компютърна грамотност: MS Office,  Internet;

– кандидатите да отговарят на условията на чл. 7 от Закона за държавния служител.

2. Информация за длъжността: Изготвяне на отговори и становища по въпроси на граждани; издаване на удостоверения, справки, характеристики на имоти; приемане на анкетни формуляри по Наредба № 3/1999г.; запознаване на земеделските производители с изискванията за подпомагане; изпълнение на дейностите по Наредбата № 49/05.11.2004 г ; обработване на писмена и графична информация, свързана със собствеността на земеделските земи, гори и земи от горския фонд; извършване на проверки на място; водене регистър за сключените договори за аренда; участие в процеса по набиране, обобщаване и подаване на оперативна селскостопанска информация.

Предимство е умението за работа с програмни продукти CadIS и  FERMA.

3. Начин на провеждане на конкурса:

– решаване на тест;

– интервю.

4. Необходими документи за кандидатстване:

– заявление за участие в конкурса – по образец /Приложение № 2 към чл.17, ал.1 на Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители;

– декларация /съгласно чл. 17, ал.2 на Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители;

– копия от документи, за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност;

– копие от документите, удостоверяващи продължителността на професионалния опит или придобития ранг като държавен служител.

5. Срок за подаване на документите: 10 календарни дни от публикуване на обявлението.

6. Основна заплата за длъжността „Младши експерт” е от 360 до 1100 лв.

7. Място на подаване на документите: Областна дирекция “Земеделие”– Ловеч, гр. Ловеч, ул.”Търговска” № 43, етаж 7, стая 702, тел.068/603 962.

8. Общодостъпно място, на което ще се публикуват списъци или други съобщения във връзка с конкурса: Информационните табла на Областна дирекция “Земеделие” – Ловеч,    гр. Ловеч, ул.”Търговска” № 43, етаж 7; Общинска служба по земеделие – Ловеч, гр.Ловеч, ул.”Търговска” № 24.

13 коментара

  1. И резултатите от АС Ловеч не изненадаха никого нали.Интересни личности интересни длъжности интересни назначения.Плевенска нишка!!!!!

  2. kalinkata pari4ew sluguwa na dps pod kontrola na dimitrowa

  3. ХАХА а сещате ли се за “конкурса” за началник на Обшинска служба по земедение-Ловеч , как ЕДИНСТВЕНАТА КАНДИДАТКА ”ДОПУСНАТА ” ДО КОНКУРСА , РАБОТЕШЕ КАТО ТАКАВА 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ОБЯВЛЕНИЕТО И ПРОВЕЖДАНЕТО МУ?

    ТЪПИ ГЕРГЕРАСТИ , ТЪПИ КОМУНЕТА>>>> ВСИЧКИ СА ВСЕ МАСКАРИ >>> ЗАТОВА ВИ Е ТАКАВА И АДМИНИСТРАЦИЯТА!

  4. Вижте списъка на допуснатите до участие в конкурса на съда в Ловеч http://aclovech.org/press/2014-2.pdf , класираната на първо място е много интересна личност.Малко търсене в Гугъл и вижте кой е брат и http://www.bgsever.info/br-32_2008/stranici/str-3.htm Дали няма случайно да спечели конкурса ? Според обявата конкурса трябва да е минал, но резултат няма още ?!

  5. ОТ САЙТА НА РЕГИСТЪРА ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ СТРУКТУРИ – ЗА СЪщАТА ОБЯВА >>> ВИЖТЕ КОИ СПЕЦИАЛНОСТИ СА ДОПУСНАТИ
    Обява за конкурс
    Минимални и специфични изисквания за заемане на длъжността
    • длъжност, звено, административна структура:
    Младши експерт
    Друго: Общинска служба по земеделие – Ловеч
    Областна дирекция “Земеделие” – Ловеч
    • кратко описание на длъжността по длъжностна характеристика:
    Изготвяне на отговори и становища по въпроси на граждани; издаване на удостоверения, справки, характеристики на имоти; приемане на анкетни формуляри по Наредба № 3/1999г.; запознаване на земеделските производители с изискванията за подпомагане; изпълнение на дейностите по Наредбата № 49/05.11.2004 г ; обработване на писмена и графична информация, свързана със собствеността на земеделските земи, гори и земи от горския фонд; извършване на проверки на място; водене регистър за сключените договори за аренда; участие в процеса по набиране, обобщаване и подаване на оперативна селскостопанска информация.
    • изисквана минимална степен на завършено образование:
    Професионален бакалавър по …
    • минимален ранг: V младши
    • категория:
    • предпочитана специалност, по която е придобито образованието (една от изброените):

    • допълнителни умения и квалификации, носещи предимство за кандидатите:
    – умения за работа с потребители и в екип, способност да анализира информация, да я синтезира и представя резултатите, способност да планира и организира собствената си работа;
    – компютърна грамотност: MS Office, Internet;
    – кандидатите да отговарят на условията на чл. 7 от Закона за държавния служител.
    – предимство е умението за работа с програмни продукти CadIS и FERMA.
    • границите (от-до) на заплатата определена за длъжността:
    от 360,00 до 1100,00 лв.
    • брой работни места, за които е обявен конкурс за тази длъжност:
    1
    Начин за провеждане на конкурса

    Място и срок за подаване на документи

    Образци

    • начин за провеждане на конкурса (всички изброени):
    Решаване на тест
    Интервю
    • документи за кандидатстване:

    – заявление за участие в конкурса – по образец /Приложение № 2 към чл.17, ал.1 на Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители;

    – декларация /съгласно чл. 17, ал.2 на Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители;

    – копия от документи, за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност;

    – копие от документите, удостоверяващи продължителността на професионалния опит или придобития ранг като държавен служител.

    >>Информатика и компютърни науки
    Аграрни науки и ветеринарна медицина

    И ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ >> ”предимство е умението за работа с програмни продукти CadIS и FERMA.”

    А СЕГА ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ОБЯВАТА КОЯТО Е НА СТРАНИЦАТА НА ОД ЗЕМЕДЕЛИЕ ЛОВЕЧ – 1.Минимални и специфични изисквания за заемане на длъжността:
    – образование: висше, образователна степен: “професионален бакалавър”, специалност: агроинженерство; зооинженерство; компютърни системи и технологии;

    И СЕГА ВИЖДА ЛИ ДРАГИЯ ЧИТАТЕЛ КЪДЕ Е УЛОВКАТА – АКО НЯКОЙ КОЙТО СИ Е ПОДГОТВИЛ ДОКУМЕНТИТЕ ПО СПЕЦИАЛНОСТИ ИЗБРОЕНИ В ОБЯВЛЕНИЕТО НА РЕГИСТЪР ОТ ДИРЕКЦИЯТА НЯМА ДА МУ ГИ ПРИЕМАТ И щЕ МУ КАЖАТ, ЧЕ В ОБЯВЛЕНИЕТО НА ОДЗ – ЛОВЕЧ СА ПОСОЧЕНИ ДРУГИ СПЕЦИАЛНОСТИ.

    ТАЗИ ПОРОЧНА ПРАКТИКА Я УСТАНОВИ ПРЕСЛАВ ГЕОРГИЕВ И УСПЕШНО Я ПРОДЪЛЖАВА И ТОНИ ПАРИЧЕВ.

    А какво да кажем за ПРЕДИМСТВОТО – лицето да е работило с CadIS и FERMA>>>> АЗ щЕ ВИ ГО ПРЕВЕДА ОТ АДМИНИСТРАТИВЕН НА ЧОВЕШКИ ЕЗИК >>> ЗНАЧИ , ЧЕ СВАЛЯМЕ ЛЕТВАТА ОТ НИВО БАКАЛАВЪР НА НИВО ПРОФЕСИОНАЛЕН БАКАЛАВЪР /а това е колежанско /СРЕДНО СПЕЦИАЛНО/, но не висше образование/ ЗА ДА МОЖЕ НАШИЯ ЧОВЕК КОЙТО НЯМА ДИПЛОМА ДОРИ ЗА НАЙ-НИСКОТО НИВО НА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ ДА ПОЛУЧИ ДОСТЪП ДО КОНКУРСА

    СТАЖ НЕ СЕ ИЗИСКВА,, и в същото време се казва , че е добре да е работил с CadIS и FERMA. >>> /// ЕТО ВИ И СЛЕДВАщАТА УЛОВКА >> ТОЗИ ЧОВЕК Е ВЕЧЕ В СЛУЖБАТА И СИ РАБОТИ , КОНКУРСА Е ФИКТИВЕН >> ЗА НЕГО.

    ТАКА БЕШЕ НАЗНАЧЕНА И ШЕФКАТА НА СЛУЖБАТА ,И Т. Н. И Т. Н

  6. Мац Пис Паричев е свестен тип нищо че е другар легнал на ДПСрите. Такива като него ни трябват.Жалко че такива като него малко останаха, дааа …

    1. Като чета дебилните коментари все повече се убеждавам колко съм прав.

  7. хахах а аз като ви писах тези неща ми казвахте , че имам отклонения – селяндури

  8. Горов знае за кого е!!!А защо не се зададе въпроса защо това моше е на този пост.Той окраде частна фирма която даваше работни места за безработния ни град и заради него беше принудена да закрие складовата си база тук,те вежди му изписали “Началник”.Я му проверете командировките ,дали не съвпадат с международните изложби на котки.Сигурен съм ,че ще е много голямо съвпадението

    1. Защо пишете глупости за хората? Как може някой да е ограбил частна фирма, а да обядва впоследствие със собственика на същата в добро разположение на духа? Въпросната фирма продължава да развива дейност и се премести в околностите на столицата поради съвсем други причини. Паричев може и да е другар, но е от умните и качествени хора в този град. За съжаление, малко такива като него останаха.

  9. спокойно , момичето е вече готово за работа ,мястото е обещано от нашата любима Партия майка,няма значение че е била продавачка до сега то опит не се изисква за това местенце

  10. Паричев няма да отговори на този въпрос. Може и той да не знае. Питай по кабинетите на първи етаж на Областна администрация, а най-добре направо в ДПС, те командват парада в областта.

  11. Павлинчо ли си Палячо ли си, не знам, ама стига си писал като кон с капаци бе! Къде беше мъдрата ти и многознаеща мисъл по време на управлението на ГЕРБ??? Защо тогава не разгласи за назначенията на любимеца ти Преславчо. Що е чудо и капацитет се назначи тогаз… …от неграмотни експерти с нагласени “конкурси” до още по неграмотни началници с още по-нагласени “конкурси”. Ше ми чука по масата някакъв прост гербераст и ше ми казва кой ше бъде в тройката… ай сиктир бе, да ви имам журналистиката едностранна-само “ГЕРБ”-а показвате, искаме да видим и стотинката, киркинези с киркинези такива

Comments are closed.