По повод Деня на Земята възпитаниците на Детска градина „Незабравка“ в с.Орешак, бяха главни герои в урок, свързан с опазване на околната среда и дивите животни. Гости в занятието бяха старши лесничей – инж. Веселка Антонова от Държавно горско стопанство-Черни Осъм и Николина Цолова от Северозападно държавно предприятие.

В образователните занимания бе обяснено на децата, че тази година празникът преминава под мотото „Планетата срещу пластмасите“, като акцент бе беседата за вредите от неправилното им изхвърляне в градска среда и природата, както и как това влияе върху живота на хората.

Малчуганите научиха, че гората е основен източник на кислород на нашата планета, без който животът би бил немислим. Инж. Веселка Антонова от Държавно горско стопанство-Черни Осъм показа нагледно по какво се различват широколистните от иглолистните дървесни видове.

С интерес децата се включиха в занимателни игри в откриване на вредни за природата отпадъци, за какво използват елените своите рога и всичко съврзано с тях, какво се случва при природни бедствия в горите. Те участваха с голямо желание в заниманията „Познай кое е моето животно“, „Прилепи и пеперуди“, и в изработването на картички от природни материали.

Накрая децата получиха подаръци, осигурени от ДГС-Черни Осъм. В знак на благодарност пък те подариха на горските педагози стихотворение за опазване на околната среда.