gorov2905143Павлин Иванов

Ясно е! Оценката може да бъде еднозначна – БСП загуби изборите, това заяви на пресконференция във вторник народният представител от БСП и шеф на предизборният щаб на социалистите в Ловеч Димитър Горов.

Получихме много ясни и категорични сигнали от нашите избиратели, които практически, не отразиха важността на европейските избори, смята депутата. Според него, от направеният анализ, се вижда, че опонентите на БСП са запазили резултатите си от предходните европейски избори, за разлика от социалистите, които са по-лоши от предходните избори.

Това особено силно важи за селата, където ГЕРБ имат по-добри позиции в сравнение с предходният евровот. Горов съобщи, че ще бъде направен обстоен анализ на Изпълнително бюро на ниво община.

Отговорността за загубата трябва да се носи от всички хора, участвали в целия изборен процес, заяви Горов. До момента няма решение на Изпълнителното бюро за искане на оставки.

Категоричното становище на началника на предизборният щаб на социалистите в Ловеч е , че трябва да се направят промени на всички нива в ръководството на партията, както на национално, така и на местно ниво. В рамките на седмицата се очаква да бъдат извършени промените в ръководството на партията на местно ниво, тъй като според Димитър Горов, време за губене няма.

За този резултат, няма невинни, дебело подчерта червеният активист! Щом стигнали до такава загуба, значи всички сме виновни – членовете на изпълнителното бюро в Ловеч, членовете на Общински съвет Ловеч!

Според Горов, всеки един глас в тези избори даден за АБВ се е оказал глас за ГЕРБ. Това сочи неговият анализ. Факт е, че сбора на резултатите на АБВ и Коалиция за България днес е равен на резултата на коалицията от предходните евроизбори.

Това, което престои е от понеделник, Горов да се срещне с всеки един ръководител на структура в община, като очакванията му са, хората да кажат как оценяват резултатите, от къде идват проблемите и какво ще се прави оттук нататък.

Видимо е, че трябва да се предприемат много по-категорични действия по отношения на управлението както на местно, така и на държавно ниво. Явно е, че резултатите, които постига правителството не достигат до тези, към които са насочени. Ще има анализ по сектори и ако се наложи, трябва да има промени и в кабинета.

Отговорността, която носи БСП в управлението на държавата, ще трябва да получи налагане на по-категорична политика в партията и в края на краищата, коалиционните партньори, трябва да се съобразят с реализирането на категорично по-лява политика при управлението на България, смята Димитър Горов.

Трябва да бъдат предприети и действия в общинската администрация, заяви народният представител. Не можем да отчитаме, че проблемите на този вот са само от национално естество.

 

Утре очаквайте продължение за това, какво смята Димитър Горов за изказването на кмета Казанджиев и за това какви въпроси и как трябва да му бъдат задавани от журналистите!

11 коментара

  1. Димитър Гронев: Ръководството на БСП трябва да си ходи. Промени в кабинета не са необходими. Всички, които са в ръководството на БСП, трябва да си ходят. Трябва ново ръководство, нов лидер, каза политическият психолог Димитър Гронев в интервю за предаването „12+3“.
    Гронев представи прогнозата си за бъдещото поведение на лидера на БСП Сергей Станишев в следизборната обстановка: Трябва да намериш онази първа сполучлива реакция на този, който в момента е лидер, и обикновено лидери на такова високо ниво повтарят в подробности онова, което им е донесло успех като схема. /…/ Когато атакуват ръководния ти пост, тогава съответният политически лидер попада в един капан, в който, както показват анализите на подобни случаи, измъкване няма или поне за дълго време измъкване няма. Този стресов капан означава от цялата информация, която пристига към теб, ти отбираш само онази, която отговаря на твоето виждане за ситуацията, обграждаш се само с такива сътрудници, които са ти предани и лоялни, като няма значение дали са умни и информирани. В стресова ситуация тези неща се изострят, защото не може да се преценява правилно ситуацията. Това, което е интересно, че в този психологически удар капанът ти казва: Ти си изправен пред въпрос на живот и смърт. Тогава ръководителите са склонни да вложат целия ресурс на партията или на държавата, за да решат своя проблем. Когато това се получи – жалко за партията, жалко за държавата. /…/ Станишев е бил в подобни ситуации. Във всички тези случаи реакцията е такава – изчаква се да мине определено време, след това се прави анализ. Този анализ е критичен, самокритичен, обикновено го отнасят и други, както сега се говори, че местни партийни шефове ще го отнесат, защото не са се постарали и нещата отминават.

    Цялото интервю с Димитър Гронев можете да чуете от звуковия файл.

    http://bnr.bg/horizont/post/100415805/dimitar-gronev-rakovodstvoto-na-bsp-trabva-da-si-hodi

    1. Присмял се хърбел на щърбел. Сергей като че ли е по-малкото зло сравнен с Големия член Гоце.

  2. …………..и да ми върне кафеваркатааааа………

  3. Какъв е Горов в общинската администрация и като какъв плаши хората там?! Там работим хора с различни политическа убеждения! Или досега Горов е назначавал, че има право и да плаши. Мен не ме е назначавал Горов и питам: Какъв е Горов в общинската администрация – кмет ли е, заместник кмет ли е, главен секретар ли е, какъв и като какъв ще ни преследва? Не е ли важно всеки един от нас да изпълнява служебните си задължения или трябва всички да сме симпатични на Горов, за да имаме работа в нашия град! В Областна администрация може и да е обяснимо да прави съвещания с екипа в кабинета на Недялков, там може и да им набива обръчите, защото са назначени от него, но от общинската администрация да стои далеч, щото няма право да се меси – има кмет и общински съвет!

  4. “Отговорността за загубата трябва да се носи от всички хора, участвали в целия изборен процес, заяви Горов.” Да не би да има някакъв социалистически принцип – “Аз съм шефът, но ти носиш отговорност за моите грешки”? Защото взе да става все по-модерно по примера на Станишев, само и само да паднете от клона. Но вие доста добре го режете всяка година и за мен лично в този си екип работите изключително добре в посока заличаване на БСП от политическата сцена. Точно заради това не искам никой да си подава оставката. Напротив подкрепям Ви, г-н Горов, само не и на изборите. Свършва вашето време и аз искам скоро да не сте част от моето. Ето утехата: “В България на година умират около 110 хил. българи, повечето на възраст над 60 г. С други думи БСП губи около 37 хил. души от потенциалния си електорат по естествен път. В електорална възраст влизат около 70 хил. души, сред които около 7 хил. са вероятни избиратели на БСП. Така БСП губи по около 30 хил. гласоподаватели годишно.”

  5. Едно от нещата заради което това правителство с цената на всичко иска да остане.

    “Държа документ, който показва, че Газпром ще отпусне на БЕХ заем за над 620 млн. с 4% лихва. Това е над 2 млн. евро на месец, лихви, които държавата ни ще плаща за незаконно строителство извън европейската правна рамка. Затова е битката това правителство да остане, за да си довърши ангажиментите към Газпром. Тактиката е да се вземат някакви пари и да се дадат на някакви фирми, а после ние да ги изплащаме. Същата схема, която беше използвана с АЕЦ „Белене”. Ще започне строителство, ще бъдат раздадени парите на някакви близки до управляващите фирми. После ще започнем да плащаме огромни глоби към ЕС, ще се прекрати строителството и много хора и фирми ще се озлобят срещу ЕС. Това е замисълът. А същевременно парите вече ще бъдат прибрани по нечии джобове.”

    Източник: А.А.

  6. Абе каква политика, ще ми налагаш беее горооов? Взимай си партията под мишница и напуснете политическата сцена! Не ви искаме! Провалихте се! Некадърни сте! Ламтите за власт и пари! Докога беее? Докога, ще МИ висиш на врата и ще те издържам? Болни сте ! Гнили сте! Къш беее! Марш от града ми ! Марш от страната ми!

  7. Другарю Горов,ти и измисления ви щаб отвратихте хиляди хора като мен,закърмени и отрасли с левите идеи по-добър живот и равенство между хората!Оправдахте поговорката,че рибата се вмирисва от към главата а се чисти от към опашката!Първите реформи трябва да са в измисления ви щаб.За 5-6 години начело на БСП почти успяхте да направите това,което за 100 години никои други не успяха дори с най-яростните преследвания преди 09.09.1944г.Ако сте мъж,подайте си оставките заедно с повечето ви приближени и си тръгнете с чест!

    1. Май по-добре да си останат Горов и Станишката на политсцената, отколкото да ни яхнат бетонни чутури като горната.

Comments are closed.