На 27 февруари в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ се получиха резултатите от проверявания в Германия изпит за езиковия сертификат „Немска езикова диплома II“ (DSD II). Сертификатът доказва владеене на немски език на най-високите нива В2 и С1 (съгласно Европейската езикова рамка) и дава право за следване в университетите на Германия, Австрия и Швейцария.

Немските класове 12 А, 12 Б и 12 В постигнаха много убедителен резултат: от 74 явили се на изпита, 61% получиха на-високото ниво С1, 25% – ниво В2. Абитуриентите от випуск 2020 доказаха, че положените от тях през всичките 5 години усилия си струват и достойно защитиха името на Ловешката Езикова като един от водещите центрове за изучаване на немски език в страната.

Този безспорен успех за пореден път доказва правилността на училищната политика: всички желаещи да имат правото на подготовка за изпита. Резултатите са плод от съвместните усилия на учениците, техните учители по немски език през целия гимназиален курс : от 8 до 12 клас и на неоценимата помощ на учителката от Германия Ева Цик, която е и регионален координатор за изпита за Централна Северна България.