Павлин Иванов

Вече е ясно разпределението на мандатите в 11 МИР Ловеч. Победителят в изборите коалиция ГЕРБ-СДС ще има двама представителя в Народното събрание. Коалицията получи в неделният вот 12 933 гласа или 32.77% от гласовете. Към момента това са водачът Николай Нанков и Иван Миховски от Троян, който чрез своите 1457 преференции измества втория в листата Георг Георгиев.

Вторият по резултат в извънредните парламентарни избори в област Ловеч – Продължаваме промяната, вкарва един народен представител и това е водачът Искрен Арабаджиев. ПП получиха 7 323 или 18.55% от вота на избирателите.

БСП ЗА БЪЛГАРИЯ също ще има един народен представител и това е водачът на листата Вяра Емилова. Социалистите са трета политическа сила в областта и получиха 4 929 гласа или 9.78%.

И последните, които вкарват свой депутат в Парламента са Движение за права и свободи – ДПС. Те получиха 3 858 гласа или 9.78% от гласувалите. В Народното събрание техен представител от 11 МИР Ловеч ще бъде Станислав Анастасов.

Важно е да се отбележи, че имената на посочените за нови народни представители не са окончателни, поради възможността да се откажат от място или да влязат в Парламента от друг избирателен район.