strateshatletic1505142Преслава Василева

На 10 и 11 май в град Сливен се проведе националният шампионат по лека атлетика за младша възраст. Спортен клуб „Стратеш Атлетик” Ловеч беше представен на това първенство с шест състезатели. Първият състезателен ден момичетата и момчетата от Ловешкия отбор трябваше да бягат1500 метра. Първо на старт застанаха девойките – Симона Банева, Виктория Комитова, Милена Тодорова и Вяра Влаховска бягаха добре и постигнаха лични рекорди.

След тях стартираха момчетата. В първата по – слаба серия бяга Добромир Добрев, а във втората сред претендентите за медали беше Георги Гергов.

От самото начало Георги излезе на втора позиция и с отлично темпо до края на дистанцията финишира с време от 4.11.33, което е с 12 секунди по – бързо от бягането му през зимата.

Вторият ден състезателите ни се съревноваваха на 3000 метра. Момичетата се представиха на очакваното добро ниво, като Милена Тодорова направи поредното си силно бягане и се нареди на девето място. Добромир Добрев също се справи много добре и постигна най – добрият си резултат до сега 10.33.52. Гергов, които е шампион на 3000 метра от зимното първенство тръгна много бързо и заедно с още двама състезатели се откъснаха от останалите състезатели. Георги се движеше трети, плътно до другите двама състезатели, две обиколки преди финала той изпусна своите съперници, но въпреки това постигна впечатляващ резултат от 8.51.02.

Този резултат нареди Георги Гергов сред националите, които на 15 май ще представят Република България на Балканското първенство за младша възраст. Домакин на състезанието отново ще е стадион „Хаджи Димитър” в град Сливен. В 18.45 часа, Гергов ще стартира на 3000 метра..