26 годишен мъж е задържан в РУ Ловеч след като на 20 декември , на ул. «Стара планина» е установен да държи 2 листчета сгънати по специфичен начин и съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при тестване с полеви тест е реагирало на наркотичното вещество метамфетамин. Общото бруто тегло на веществото е 1,4 гр. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

На 19 декември около 15.00ч. на третокласен път III-401, на изхода на гр.Ловеч, служители на РУ Ловеч са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 31-годишен мъж от София. В хода на проверката е установено, че в превозното средство се държат наркотични вещества – установени и иззети са  14 стръкчета зелена листна маса, както и суха, кафеникаво-зелена тревиста маса, които при полеви тест са реагирали на канабис. Иззетата тревиста маса е с бруто тегло 50 грама. По случая е образувано досъдебно производство, водачът на лекия автомобил е задържан и работа продължават служители на РУ Ловеч.

В РУ Троян за срок до 24 часа е задържан 36-годишен, криминално проявен мъж, който на 20 декември около 22.00ч. е установен да управлява лек автомобил в Троян след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,37 промила. В хода на работата с лицето е установено, че малко преди да бъде спрян от полицейските служители е ударил паркиран в с.Балканец лек автомобил, но не е спрял , а е продължил движението си към гр.Троян. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в периода от 19 до 20 декември от частен дом в гр.Летница са отнети златни накити, с общо тегло по данни на собствениците около 32 грама. Работата по случая продължават криминалисти от РУ Ловеч.