На 22 февруари около 06.30ч., 30-годишен при управление на лек автомобил в землището на Тетевен е блъснал домашно животно кон. При сблъсъка няма пострадали хора, но е унищожен лекия автомобил и е било умъртвено животното.  Водачът е тестван за алкохол и наркотици, като пробите му са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

На 22 февруари около 15.40ч. в Тетевен, 19-годишна при управление на лек автомобил е ударила завиващ пред нея друг лек автомобил, с водач 84-годишен мъж. При сблъсъка е пострадал по-възрастният водач, който е откаран в болница за преглед, след което е освободен за домашно лечение. Водачите са тествани за алкохол, пробите им са отрицателни. На 19-годишната водачка е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

45-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 22 февруари при управление на лек автомобил в Луковит е спрян за полицейска проверка и е установено, че лицето е неправоспособно и използва неистински документ за управление на МПС. По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство и работата продължава.

61-годишен, който вчера е установен да управлява мотопед в Луковит без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение, е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР.  По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

23-годишен е задържан в РУ Луковит, след като на 22 февруари около 18 часа при управление на лек автомобил в с. Торос е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. По случая в РУ Луковит е образувано бързо производство и работата продължава.

Полицейски операции проведени на 22 февруари

Луковит – при съвместна операция служители от РУ Луковит и ЗЖУ Плевен са обходили 12 населени места и са извършили проверка на 179 лица и 135 МПС, като за установени нарушения са съставили 10 акта и 11 глоби с фиш по ЗДвП и 2 акта по ЗБЛД, образували са 2 бързи производства, 1 досъдебно производство и са задържали 3 лица.

Ябланица – проверени от полицейските служители са 10 лица и 10 МПС и за установени нарушения са съставени 6 глоби с фиш по ЗДвП и са връчени 3 ел.фиша.

Тетевен – проверени са 8 МПС и 15 лица, като е констатирано 1 нарушениe, за което  е съставен акт по ЗДвП и е връчен 1 ел. фиш.

РД ПБЗН-Ловеч

Вчера, в 09.30ч. в РС ПБЗН-Троян е получен сигнал за горящ лек автомобил в с. Борима. Превозното средство е унищожено, като най-вероятна причина за произшествието е късо съединение.

На 22 февруари в 21.40ч. в РС ПБЗН-Тетевен е получен сигнал за пожар в къща в с. Рибарица. Огънят е унищожил 5 дървени греди, мазилка, изолация и са опушени стени. Спасена е сградата, а причините за пожара се разследват от РУ Тетевен.