От 6 до 12 август се проведе XXXVI-то издание на традиционния шахматен фестивал в гр. Тетевен. Събитието бе открито от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева в конферентната зала на НПГГСД „Сава Младенов”. След като поздрави участниците, д-р Бояджиева получи плакет от всички шахматисти с благодарност към усилията й за развитието на шаха в града.

По време на фестивала се проведоха три турнира – основен, блиц и за деца. В основния турнир взеха участие 39 човека, в блиц турнира – 20 състезатели, а в детския – 21 деца от цяла България. Имаше участници от Казахстан, Германия и Румъния.

Честта да наградят победителите в края на турнира имаха кметът на Тетевен д-р Бояджиева и зам.-кметът Красимир Красимиров. Те поздравиха всички състезатели за тяхното представяне и им пожелаха здраве, щастие и много бъдещи професионални и лични успехи.

Наследниците на Алекси Милев /създател на турнира в Тетевен през 1979г./ дариха 600 лв., разпределени като специални награди за няколко от участниците. Организаторите удостоиха фамилия Милеви с плакет за опазване на шахматните традиции в гр. Тетевен.

Фестивалът се организира от Община Тетевен, ШК „Пловдив“ и ШК „Боби Фишер“ – Тетевен.