В с. Слатина се проведе първото общо събрание на населението, на което бе избран кметски съвет от седем членове. С това започнаха поредицата от общи събрания в селата, на които да бъдат избрани кметски или обществен съвет.

В 14 села, които са с кметски наместници, те са свикани със заповед на кмета на общината, в останалите става със заповед на кмета на кметството. Събранията трябва да приключат до края на март. Те са в изпълнение на разпоредбите на чл. 37в от Закона за местното самоуправление и местната администрация, правилника за организацията и дейността на общинския съвет – Ловеч, неговите комисии и взаимодействието с общинската администрация за мандат 2023-2027 г. и Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

В Слатина предстои през седмицата първо заседание на кметския съвет, на което да бъде избран председател. Самото общо събрание днес се проведе в присъствието на кмета на Общината Страцимир Петков, който поздрави слатинчани за участието в създаването на този орган – „изключително важен, защото брани интересите на местните хора“. Бъдете дейни по основните приоритети на селото, прикани Петков. Той сподели, че Община Ловеч планира цялостно проектиране за сградата на читалището в Слатина за последващ основен ремонт.

Да бъдем обединени и занапред, както днес, призова кметът на Слатина Антоанета Нанкова.