От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 22 април около 19.00 часа в село Ломец, 49-годишен при управление на лек автомобил е блъснал 48-годишна пешеходка, която е пресичала пътното платно. След произшествието водачът е напуснал мястото на инцидента, а потърпевшата е прегледана във ФСМП-Троян, след което е освободена за домашно лечение.

Малко по-късно водачът е установен и му е съставен акт за нарушение на ЗДвП. Той не е тестван за алкохол, поради това че е напуснал местопроизшествието. Другия участник в пътния инцидент е тестван за алкохол, като техническото средство е отчело 2.23 промила в пробата на пешеходката.

Вчера, около 16 часа на ул. «Стара планина» в Ловеч, служители на ОД МВР-Ловеч са спрели за проверка лек автомобил с водач 33-годишен мъж от града. Водачът е тестван за наркотици, като пробата е реагирала положително на амфетамин и метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая в РУ Ловеч е образувано бързо производство.

Служители на РУ Троян са иззели незаконно притежавано оръжие и боеприпаси от частен дом в с.Бели Осъм. Къщата е обитавана от 60-годишен, криминално проявен, като в хода на процесуално-следствените действия и извършеното претърсване на имота са открити разглобена на части пушка с нарезна цев без надпис и фабричен номер и с поставена оптика, супресор и 177 патрона.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.