21-годишна жена от с.Галата е задържана за срок до 24 часа в РУ Тетевен след като при проведени на 24 септември оперативно издирвателни мероприятия е установена, като извършител на кражба на парична сума от портфейл,  оставен в чанта в частен дом в Тетевен. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

41-годишен мъж след проведени издирвателни мероприятия от служители на РУ Тетевен е установен, като извършител на кражба на 40 лева от оборота на заведение в града. Сигнал за кражбата е получен в местното полицейско управление на 26 септември около 13.00ч. , а малко по-късно лицето е задържано за срок до 24 часа и вещите предмет на престъпление са установени и върнати. Образувано е досъдебно производство.     В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че 30-годишен мъж от русенско село е отнел забравена в такси банкова карта и е направил опит да изтегли парична сума от нея. Лицето е задържано за срок до 24 часа и работата по случая продължава.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен на 23 септември сигнал, че в с. Дерманци е застреляно домашно куче. По случая е извършен оглед и работата продължават служителите на РУ Луковит.

Служители на РУ Тетевен са иззели късо огнестрелно оръжие от възрастен жител на с. Градежница, който на 23 септември около 10.00ч. е отправял заплахи с оръжието към свой по-млад съселянин. По случая в РУ Тетевен е започнала проверка