От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че на 29 май около 11.40 ч. в с. Български извор, 45-годишен мъж при управление на лек автомобил е блъснал внезапно излязло на пътното платно 9-годишно момиченце. Детето е откарано за преглед в болница, без опасност за живота. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, а по случая е образувано досъдебно производство.

21-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 30 май около 16.20ч. е установен да държи в джоб на дрехите си наркотични вещества /метамфетамин и канабис/. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

38-годишен, криминално проявен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, по подозрение в съпричастност към нанесен побой над 26-годишен негов съгражданин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служители на РУ Луковит.

31-годишен, криминално проявен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 30 май около 06.00ч. е установен да управлява лек автомобил в Луковит след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,91 промила. Водачът не притежава свидетелство за правоуправление на МПС. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.