За проведена полицейска операция на територията на РУ Луковит, съобщават от ОД на МВР Ловеч. В хода на операцията са обходени 12 населени места в общината, проверени са 27 лица и 22 МПС, като за установени нарушения полицейските служители са съставили 8 акта и 10 глоби с фиш.

Полицейска операция през вчерашния ден е проведена и на територията обслужваа от РУ Троян. Проверени от полицейските служители са 81 лица и 78 МПС и за констатирани нарушения са съставили 1 акт и 20 глоби с фиш.

Служители на РУ Троян са установили 25-годишен мъж, като извършител на кражба  от 14 ноември 2019 год., при която от паркиран лек автомобил в с. Дебнево са отнети 4 джанти с монтирани на тях гуми и акумулатор. Мъжът е привлечен и разпитан в качеството на обвиняем пред служебен защитник и е направил пълни самопризнания. Работата по досъдебното производство продължава.

В РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 32-годишен мъж, който на 05 март около 22.15 ч. в града е спрян за полицейска проверка при която е установено, че държи в дрехите си две полиетилетиленови пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, с общо тегло 3 грама. При извършен полеви тест субстанцията е реагирала на наркотичното вещество –  кетамин. В РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.