izlojba3011161На 29 ноември в изложбената зала на Регионалния исторически музей-Ловеч беше открита изложбата по проекта на Сдружение „Училищно настоятелство Христо Никифоров“ „Пътешествие в света на игрите от миналото“.

Изложбата се откри от директора на училището Милка Аладжова, която изрази своето удовлетворение от работата по събирането и разучаването на игрите, тъй като те са източник не само на забавление, но и  развиват  умения за сътрудничество, за работа в екип, за решаване на конфликти, за справяне в  различни ситуации. Тя изрази своите очаквания занапред да виждаме все повече деца да играят на открито, развивайки своя колективен дух и творчески умения.                                                                          

На събитието присъстваха зам.кмета на Община Ловеч  Венцислав Христов, началника на РУО-Ловеч  Еленко Начев, Иваничка Буровска – старши експерт в РУО и член на училищното настоятелство, Димитринка Дренска – началник отдел „Култура, вероизповедания, туризъм”, родители, учители и гости.

izlojba3011162В продължение на няколко месеца учениците от ОУ”Христо Никифоров” събраха и  разучиха различни игри от времето на нашите баби и дядовци, а своите представи за тогавашните забавления претвориха в рисунки и кукли. Творбите на децата ще могат да се видят в изложбената зала до края на месец декември.

В миналото децата прекарвали голяма част от времето си в активни игри, които изисквали от тях проява на майсторство, фантазия и колективен дух. Затова и „Игрите от миналото“ целят да покажат развлеченията извън света на компютрите и телевизията.