Koncertduhmuzika1612151Радка Рашева, снимка – Николай Недков

Вчера вечерта за пореден път ловчалии изпълниха салона на читалище „Наука”, за да се насладят на Коледния концерт на Общинския духов оркестър. Точно в 18 ч. Виктор Павлов вдигна диригентската палка и залата се изпълни със звуците на „Тиха нощ, свята нощ”. Без тази песен няма Коледа, няма празнично настроение…

Така е от 24 декември 1818 г., когато песента е изпълнена за първи път по време на Коледната литургия в Оберндорф край Залцбург, Австрия „ и божественото й послание пресича граници и докосва човешките сърца навсякъде по света”.

Тази вечер не само тя докосна нашите сърца… След нея се заредиха изпълнения на коледни песни на известни композитори от цял свят, сътворили музика, за да направят празничните дни незабравими. В продължение на два часа ловешката публика аплодира чудесните изпълнения на духовия оркестър и солистите от езиковата гимназия Десислава, Вяра и Виктория, на Александър Христов и разбира се на най-малките изпълнители от детска формация „Пееща дъга”.

Всяко начало има край – така и тази прекрасна вечер завърши, но удоволствието от преживяното се виждаше в очите и усмивките на публиката, част от която изслуша концерта права.

Благодарност на организаторите, благодарност на диригента Виктор Павлов, благодарност на всички изпълнителите, които ни дариха с една чудесна вечер!