ulicaindzona110613BПавлин Иванов

Много често политици говорят за нуждата от подпомагане на малкият и среден бизнес, като гръбнак на средната класа, от която така отчаяно има нужда страната. Ловеч, естествено не прави изключение от тази тенденция на говорене.

Лошото е, че само с говорене не става.

На снимката виждате един път, по който „сериозно“ се подпомага развитието на бизнеса в Ловеч. От двете страни на това странно транспортно съоръжение от градската инфраструктура са цеховете на няколко фирми, даващи хляб на десетки ловчалии.

В почти всички халета се произвежда, а това е достойно за уважение, особено в тези трудни времена. Очевидно, производството е само и благодарение на инициативността на хората вложили средства и сили в бизнеса си.

Така шумно декларираната подкрепа за бизнеса в Ловеч, обаче е останала само в предизборните лозунги и дебелите и дълбокомислени планове за развитие и стратегическите документи. Всъщност, точно това се случва обикновено – не ме гледайте какво правя, слушайте какво ви говоря, това е мотото на администрацията.

Би било много интересно как бизнес партньорите на фирмите, разположени от двете страни на подобието на улица, идват например в дъжд или сняг?

Как работниците, капиталът на нашия град, отиват на работа газейки малките, но много красиви езерца?

Ще представи ли с гордост кмета Казанждиев пред видните гостите на града ловешкия бизнес от тази улица? Едва ли!

Ако на администрацията й е транспенесиално за ловешкия бизнес, поне да се замисли за гласоподавателите, които ходят в калта или си трошат колите по това подобие на улица.