OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Днес по инициатива на Кмета на община Ловеч Корнелия Маринова се проведе работна среща с представители на Дентална клиника ЕО ДЕНТ – София. Центърът на д-р Венета и Валентин Павлови разполага с първата по рода си специализира  дентална клиника за лечение на деца и тийнейджъри и дентална клиника за лечение на деца със специфични потребности. Дейността бе представена от  д-р Иванка Наумова,  Даниела Йорданова, мениджър на клиниката, от старшата сестра на детската клиника Мая Райчева и от д-р Филипова, анестезиолог.

От страна на нашия град присъстваха директори, управители, медицински специалисти и социални работници от Помощно училище „Васил Левски“, Ресурсен център, Дневен център за деца и възрастни с увреждания, Защитено жилище и Дневен център за възрастни с тежки психични заболявания, Център за социална рехабилитация и интеграция, Защитени жилища и Центрове за настаняване от семеен тип, работещи с лица и деца с увреждания и медицински лица от учебни заведения.

ЕО ДЕНТ  е първата по рода си специализирана  дентална клиника за лечение на деца и тийнейджъри и лечение на деца със специфични потребности (аутизъм, детска церебрална парализа, интелектуални затруднения и други тежки заболявания и увреждания). Клиниката осигурява комплексна грижа, разполага със съвременна техника и апаратура за 3D диагностика, лечение с лазер, лечение с обща анестезия и ортодонтско лечение. Процедурите са безплатни за лечение на деца със специфични потребности.

На срещата се обсъдиха възможностите за предстоящо организиране на безплатни прегледи за деца с увреждания от нашия град от мобилен кабинет на клиниката. Веднага след работната среща гостите бяха приети от кмета на Общината Корнелия Маринова, която даде висока оценка на дейността на клиниката.