В Община Ловеч започна раздаването на финансова помощ на гражданите от Украйна, които са настанени в Ловеч и отговарят на условието да не са настанени в категоризирани места за настаняване (хотели, къщи за гости) и да имат не по-малко от десет дни престой в Ловеч. По списък това са 19 човека, повечето са придружени с деца. Изплащат се по 250 лева на член от семейство. Това са средства, събрани  по банковата сметка на общината за набиране на средства в помощ на пострадалите от войната в Украйна. Средствата са постъпили главно чрез съдействието на Патрик Мусе от фондация „Доверие – България“.

Сред първите, които днес получиха средства, бяха Олена и Марта Комисарови (на снимката), които се грижат за три деца. Парите ще ни помогнат главно за изхранване, защото нашите средства от Украйна свършиха, сподели Марта.

Раздаването ще продължи докато всички от списъка получат средствата.

Припомняме, че на 13 април т. г. имаше среща между кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и украински граждани, настанени в града. В разговора участваха Весела Цанкова от сдружение „Граждански инициативи“ и представители на дирекция „Бюро по труда“. Тогава бяха планирани последващите инициатива в помощ на бежанците, част от които вече са в действие.