mbalproblemi512163Да се иска деветмесечен финансов отчет на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – Ловеч, както и да се поканят всички от съвета на директорите на болницата на заседание на постоянната здравна комисия към Общинския съвет, което ще се проведе другата седмица. След като си съставят мнение за ситуацията, общинските съветници да търсят пътища за стабилизиране на здравното заведение, което е от жизнено важно значение за всички в област Ловеч.

Около тези идеи се обединиха участниците в работната среща по проблемите на МБАЛ – Ловеч, които днес бяха поканени от кмета на Общината Корнелия Маринова. В срещата се включиха още председателят на Общинския съвет Петър Цолов, общински съветници, както и д-р Антонио Маринов, директор на РЗОК – Ловеч, и д-р Ивелина Русева, директор на РЗИ – Ловеч. Двучасовата дискусията бе водена от заместник-кмета Венцислав Христов.

mbalproblemi512162Кметът на Общината Корнелия Маринова сподели, че въпреки поканата, занесена на крак, както и изпращането на есемес до д-р Татяна Ганчева, директорът на МБАЛ не се е отзовал на днешния разговор.

Припомняме, че съветът на директорите е с председател  Радослав  Щербаков (представител на държавата), участват и д-р Пламен Върбанов и д-р Татяна Ганчева.