От РЗИ Ловеч информират, че към 13.00 часа на 22.04.2020 година данните от единната информационна система за лица, под карантина за COVID-19 за област Ловеч са както следва:

  • От началото на епидемичната ситуация и въвеждане на карантинните мерки през м.февруари тази мярка е била наложена на 1706 лица от областта – влезли в страната и подадени от ГКПП чрез предписания за поставяне под карантина, контактни на доказани положителни за COVID-19 лица и лица, поставени под карантина от инспекторите на Регионална здравна инспекция;
  • В период на карантина и медицинско наблюдение са 315 лица;
  • Към 22.04.2020 година е изтекла 14 дневната карантина на 1391 лица от началото на епидемичната ситуация и въвеждане на карантинните мерки;
  • Към същия момент медицинско наблюдение от здравните инспектори на РЗИ се осъществява на 11 лица без личен лекар.

 

За последните 24 часа 49 са новите пациенти по информация на Националният щаб. От тях в болница са 21. Общата бройка е 1015 заразени в България – с 5,1% повече от вчера. Това заяви на редовния сутрешен брифинг генерал Венцислав Мутафчийски.

Активните са 795. За първи път имаме област, която е повече от София – това е Плевен със 17 случая. 13 са от завод “Мизия”, 2-ма в УМБАЛ “Плевен” и 2-ма в УМБАЛ “Червен бряг”.

За София са 16 случая – в “Александровска” – трима, в Инфекциозна болница – 1, във ВМА – 1, и амбулаторни са 11.

Във Видин са 4. В Бургас, Кюстендил и Сливен има по 3 нови случая, а Хасково, Благоевград и Пазарджик с по един нов случай.

Има нов случай при непълнолетните. Момиче на 15 години в Кюстендил, в добро общо състояние, не е в болница.

Сред медицинския персонал има 3 нови случая. Единият е на лекар във Видин, другият на медицинска сестра в Сливен и третият е на медицинска сестра в Бургас.

Излекуваните са 174 случая – това е 17,1% от всички заразени. Четирима са нови: трима мъже и една жена. От ВМА има изписани двама, в Кюстендил – един и в Пазарджик – един.

Има двама починали за денонощието. Една жена от Сливен на 77 години и и 49-годишен мъж, който след 11 дена интубация е загинал в “Пирогов”. Няма данни за придружаващи заболявания на починалите лица. Общият брой на починалите е 47.

281 пациенти са настанени в болница, 40 са в интензивни отделения.