Служители на РУ Луковит след проведени оперативно-издирвателни мероприятия са установили 4 непълнолетни деца от града, които на 19 април в района на градската градина в Луковит са отнели мобилен телефон от свой връстник. Децата са направили пълни самопризнания за извършеното от тях деяние пред инспектор от Детска педагогическа стая и предстои материалите по случая да бъдат докладвани в Районна прокуратура Ловеч.

28-годишен от с.Дерманци е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 20 април около 11.20ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 20 април в РУ Троян за срок до 24 часа е задържан 47-годишен жител на Априлци, който е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.43 промила. По случая е образувано бързо производство.

25-годишен жител на Ябланица е пострадал след възникнало сбиване в Луковит, а автопатрул на местното районно управление след проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установил 18-годишен местен жител като съпричастен към инцидента. Пострадалият е настанен в болнично заведение, без опасност за живота, а 18-годишния младеж е направил пълни самопризнания за деянието, но не е задържан поради здравословни проблеми. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен на 20 април сигнал, че от частен дом в с.Скобелево са отнети парична сума и 3 златни накита. Работата по случая продължава.