От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 04 юни около 17.20 ч. в Луковит, на кръстовището образувано от улиците «Кокиче» и «Лютиче», 18-годишен, неправоспособен младеж при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и е блъснал леко 7-годишно дете, което се е движило по тротоара, след което водачът е напуснал мястото на инцидента.

Пострадалото дете е откарано за преглед в местната болница, след което е освободено за домашно лечение. Служители на РУ Луковит са установили водачът и той е открит малко по-късно в дома си. Тестван е с техническо средство за алкохол, като пробата му е отрицателна. Работата по случая продължава.

Пешеходка е пострадала след сблъсък с електрическа количка.

На 04 юни около 11.20 ч. в Летница, 66-годишна жена при движение с електрическа количка е блъснала 60-годишна пешеходка, която се е движила по тротоара. В резултат на инцидента потърпевшата жена е получила фрактура на китката. Откарана е за преглед в ловешката болница.

Водач на товарен автомобил от Габрово с 1.25 промила е предизвикал катастрофа в с. Дебнево

На 04 юни около 16.15 ч. в с. Дебнево, 53-годишен от Габрово при управление на товарен автомобил е загубил контрол над превозното средство, навлязъл е в насрещната пътна лента, където е последвал удар с движещия се там лек автомобил.  При инцидента леко са пострадали водачите и двама пътници от товарния автомобил, които са прегледани и освободени. Водачите са тествани за алкохол с техническо средство, като пробата на водача от Габрово е отчела 1.25 промила в издишания въздух. Съставени са му 3 акта за установени нарушения по ЗДВП и е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян.

През почивните дни са започнати 4 бързи производства /3 в РУ Троян и 1 в РУ Ловеч/ срещу водачи, които са установени да управляват превозни средства след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила. Задържани за срок до 24 часа са двама мъже от Троян, на 54 и 53 години, установени съответно с 1.36 и 1.25 промила и 39-годишна от Троян, с 2.71 промила показания на техническото устройство. В РУ Ловеч бързото производство е срещу 66-годишен мъж, установен да шофира с 2.19 промила алкохол в издишания въздух.

47-годишен от с. Бежаново е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 04 юни около 09 часа е установен да управлява нерегистриран мотопед в селото, без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая са съставени 3 акта за нарушения на ЗДвП и в РУ Луковит е образувано бързо производство.