От 8 до 10 май в Ловеч ще се проведе за 57-и път детският спортен празник „Пламъчета сини“. Организатори са Община Ловеч, Регионалното управление на образованието и Центърът за подкрепа на личностно развитие – Общински детски комплекс. Спортният празник е посветен на Деня на Ловеч 11 май.

В първия ден ще се състои спартакиадата „Пламъчета сини“. Участват отбори от ученици от първи до четвърти клас на училища от Ловеч, разпределени в две възрастови групи. Началото на състезанията дава турнирът по футбол на малки врати в двора на ОУ „Васил Левски“ – 13:00 ч., първа възрастова група. Пак там в 14:00 ч. започват състезанията по лека атлетика и футбол втора група. Състезанието по народна топка ще е в двора на СУ „Св. Кл. Охридски“ – 14:00 ч. Индивидуално класираните състезатели до трето място ще бъдат удостоени с медали, а отборите по лека атлетика и футбол освен медали ще вземат и колективна награда.

На 9 май в спортната зала (15:00 ч.) е детското състезание „Бързи, смели, сръчни“ за второкласници от училищата в Ловеч. Класиралите се на първо, второ и трето място ще получат медали.

На 10 май в 15:30 ч. на бул. „България“ (пресечката с ул. „Ал. Стамболийски“) е стартът на щафетата „Пламъчета сини“. Участват отбори от първи до четвърти клас на училища от Ловеч. Финалът е на бул. „България“ – зад сградата на Областната администрация. Щафетата „Ловеч 2024“ за отбори от ученици от пети до дванадесети клас е с начален час 16:00 със старт и финал на същото място. Награждаването на победителите от двете щафети ще е на площад „Екзарх Йосиф I“ в 16:30 ч.

Отборът комплексен победител от детския спортен празник „Пламъчета сини“ получава преходната купа на името на Розка Манова.

При лоши метеорологични условия организаторите си запазват правото на промяна в програмата.