Празникът на град Ловеч стана повод за провеждането на двудневна Регионална младежка среща на тема: „Младежката активност  в гражданското общество” (11 и 12 май). Тя е по инициатива на Общински ученически съвет Ловеч под менторството на сдружение „Екомисия 21 век“ и в партньорство с община Ловеч. В нея взеха участие представители на младежки и ученически съвети  от общините Тетевен, Плевен, Левски, Враца, Козлодуй.

Първият ден домакините предоставиха възможност на гостите да се докоснат до празничното настроение на нашия град, показаха им забележителностите на Ловеч.

Вторият ден премина делово, като с приветствие към участниците се обърна кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Водещите срещата  Цветослава Митева и Михаил Минков откриха дискусията, като подчертаха факторите, които изискват по-висока младежка активност.

Във втората част младите хора бяха обучени в начални умения за писане на проекти, къде и как могат да кандидатстват като младежки групи и училищни общности.

Срещата завърши с обещанието другите общини да поемат щафетата, тъй като младите хора имат нужда да споделят опит и да развиват младежкото включване в родните си места.

1 коментар

  1. ***
    В сив и тъжен политически роман
    авторът курдиса розов пеликан.
    Потрес за електората
    и поука за децата:
    По гащите ти те посрещат,
    а за акъла се досещат…

Comments are closed.