На 21 октомври в РУ Ловеч е образувано бързо производство срещу 40-годишна жена, която вчера около 17.20 ч. е установена да управлява лек автомобил по ул. «Д-р Съйко Съев» след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила. Жената е задържана за срок до 24 часа и работата по случая продължава.

В РУ Троян е образувано досъдебно произдводство и за срок до 24 часа е задържан 53-годишен мъж, който около 21 часа на 21 октомври, с помощта на техническо средство е установен да управлява лек автомобил в с. Орешак след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила.

На 21 октомври в Тетевен е проведена полицейска операция, в хода на която служители на местното районно управление са извършили проверка на 42 лица и 38 МПС, като за установени нарушения са съставили 10 глоби с фиш по ЗДВП.

В хода на специализирана полицейска операция, в периода от 19 до 21 октомври, служители на РУ Ловеч са обходили 21 населени места, проверили са 89 лица и за установени нарушения са съставили 8 акта по ЗГР и 2 акта по ЗБЛД.