Предстои откриване на Културно-образователен център и музейна експозиция „Д-р Васил Радославов“, както и провеждане на кръгла маса на тема: „Д-р Васил Радославов- живот, борби и слава”. Това ще стане на 15 юли 2019 г., понеделник, в Ловеч.

Събитията са посветени на 165-годишнина от рождението и 90-годишнина от кончината на видния ловчалия д-р Васил Радославов.

Откриването ще се проведе в двора на Културно-образователен център „Д-р Васил Радославов“ на ул. „Дойран“№ 4, кв. „Вароша“ , Ловеч на 15 юли 2019 г. от 11.00 ч.

Началото на „Кръглата маса е от 14.30 ч. в Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев“ гр. Ловеч. Организатори са фондациите „Стефан Нойков“ и „Shapdiz”.

Д-р Васил Радославов е роден в Ловеч на 27 юли 1854 г., произхожда от будно семейство с изразено място във възрожденските процеси в града. Участник е в национално-освободителното движение, последовател е на Васил Левски, секретар е на ловешкия революционен комитет. След Освобождението на България той получава елитно образование, прави впечатляваща професионална, обществена и политическа кариера. Многократно е народен представител и министър, а в периода 1886 – 1918 г. е три пъти министър-председател на страната.