29-годишен мъж от Троян е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 31 март при извършен му личен обиск, в джоб на дрехите му е открито пакетче със суха, зелена тревиста маса – дизайнерска дрога или наричана още ” чай за пушене”. Теглото на откритото вещество е около 1,6 грама. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 31 март в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу 38-годишен жител на града, след като в имот обитаван от него, полицаите са открили и иззели 12,7 грама наркотично вещество, което при тестване е реагирало на канабис и кетамин. Работата по случая продължават служители на РУ Ловеч, а лицето е задържано за срок до 24 часа.

През вчерашния ден в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство, след като в района на Кооперативен пазар в града,  3 лица от с.Буковлък, на възраст 19, 18 и 16 години са установени с чувал съдържащ 21 плика, с общо тегло 6,5 кг. нарязан тютюн без акцизен бандерол. Установена от полицейските служители е и 43 годишна  жителка на същото село, в близост до която е открит чувал с  4,6 кг. нарязан тютюн, отново без акцизен бандерол. Работата по случаите продължава.