От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че в РУ Ловеч е образувано бързо производство срещу 78-годишен мъж от Ловеч, който на 08 март около 14.00ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,52 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и работата по случая продължава.

36-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица по подозрение, че на 06 март е взел дебитна карта от възрастна жителка на града и е изтеглил от нея парична сума, в размер на 1600 лв. След получаване на сигнала и проведени оперативно-издирвателни мерпоприятия   от криминалисти на РУ Ябланица, лицето е установено и е предало сумата от 1100 лева. В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и работата по случая продължава.

21-годишен жител на Троян е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление, след като на 08 март около 11.00 часа е установен да управлява лек автомобил в града, с концентрация на алкохол в издишания въздух над 1,2 промила. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В седмицата от 01 до 07 март ловешките пътни полицаи са установили общо 43 нарушения на ЗДВП, за които са съставили 4 акта и 39 глоби с фиш.