Мъж на 34 години и жена на 21 години са задържани за притежание на наркотични вещества, съобщават от ОД на МВР Ловеч. На 4 март в с. Гложене екип на РУ Тетевен е спрял за проверка лек автомобил, с водач 34-годишен мъж и пътничка на 21 години. При последвала проверка в превозното средство под една от седалките е открит полиетиленов плик, съдържащ суха зелена тревиста маса с бруто общо тегло 120 грама. При полеви наркотест веществото е реагирало на канабис.

Двамата са задържани, а по случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

17-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 3 март около 17.30 ч. от паркиран и оставен отключен лек автомобил на ул. «Райна Княгиня» в Ловеч е отнел таблет и кутия с цигари. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ Ловеч продължават работа.

На 03 март около 18.40ч. в РУ Угърчин е получен сигнал за сбиване между група лица, които са в роднинска връзка помежду си. Незабавно към мястото на инцидента е изпратен екип на полицията и са установени лицата в конфликта – мъже на възраст от 24 до 37 години, както и жена на 51-години. При конфликта между лицата са нанесени щети по прозорците на две съседни къщи в Угърчин, а трима от участниците в сбиването са с наранявания и са откарани за преглед към местния ФСМП. Служители на РУ Угърчин са задържали трима мъже, на възраст 24, 25 и 29 години и работата по установяване на причините за възникването на конфликта продължава, като по случая е започнала проверка.