От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 39-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като в дом обитаван от лицето в с. Брестово полицаи са открили общо 30 предмета, наподобяващи монети и пръстени, които имат белези на културно-исторически ценности. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, а по случая е образувано досъдебно производство по чл.278 ал.6 от НК. Предстои назначаване на експертизи на иззетите предмети и работа продължават служители на РУ Ловеч.

На 15 февруари в РУ Луковит е получен сигнал, че от имот в града противозаконно е отнет лек автомобил. Колата е обявена за общодържавно издирване и работата по случая продължава.       

Вчера, след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от полицията в Тетевен, 17-годишен е установен като извършител на кражб на пари. Малко по-рано в РУ Тетевен е получен сигнал от 34-годишен жител на града, че от павилион за закуски е отнета сумата от 500лв. Служители на РУ Тетевен са реагирали мигновено и в резултат на проведените издирвателни мероприятия е установено непълнолетното момче. По случая е образувано досдебно производство и работата продължава.