На 14 юли 2020 в двора на на Културно-образователен център „Д-р Васил Радославов” за поредна година стартира „Лятна чуднотека”. В забавното четене се включиха децата от Център за настаняване от семеен тип в Ловеч, читатели и доброволци от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”. Заедно с психолозите от Център за кариерно ориентиране към ЦПЛР-ОДК малчуганите си поговориха за мечтите и професиите .
Изнесената лятна читалня е сред любимите инициативи за доброволци, които обичат да четат на малките слушатели. И тази година всеки вторник и четвъртък желаещите ще имат възможност да апликират и рисуват, да се разходят в приказния свят на любими литературни герои, да участват в различни занимателни игри. Да се включат в литературната игра на Детски отдел.

Летния книжен буркан е за смели и любопитни млади читатели. Всеки желаещ да се включени в книжното предизвикателство трябва да си избере книжно предложение от книжния буркан. Необходимо е да се знае, че книгите са разпределени по възраст и затова са оцветени в различни цветове. Всяко изтеглено предложение се вписва в специалната карта. Заглавията в играта са издадени през 2019 г. и са включени в “Бисерче вълшебно`2020”. Както и да се гласува за любима книга на www.biserche.com до 22.09.2020.

А за всеки смел читател, попълнил своята карта, библиотекарите от Детски отдел са подготвили книжна изненада
Инициативата „Лятна чуднотека” е безплатна и се провежда при строго спазване на социална дистанция и обявените противоепидемични мерки.