Вчера водачът на листата на БСП в Област Ловеч- Вяра Емилова посрещна Корнелия Нинова и заедно направиха обиколка в региона. Проведоха срещи с хората от Ловеч, Троян и Луковит. С присъствието си изрази подкрепа за ловчанлии и социалиста Александър Симов.

Започнаха обиколката и срещите си от Ловеч и посетиха предприятието „Крис Фешън“, в което работят 150 човека. Вяра Емилова благодари на управителя Радина Банкова за доброто посрещане и конструктивния разговор, на който бяха обсъдени основните проблеми пред които стои бизнеса в България.

В сърцето на Балкана те бяха посрещнати от Донка Михайлова – успешният кмет на Троян, Росен Веселинов – председател на БСП Троян и кандидатите от листата Младен Богдански и Васил Гадевски.

„С жителите на Троян говорихме за създаването на работни места и възможностите за подкрепа на родното производство“, написа Емилова в своя Facebook профил.

Тя бе категорична, че общинските фирми и предприятия са сред темите, които БСП припознава като реален израз на лява политика в местната власт.

Днес в Троян всички основни комунални дейности се извършват от общински фирми и предприятия. Те осигуряват 420 работни места, като за 2020 година са осигурили 10 млн. лв. приходи. Това означава, че Общината създава реални работни места, дава доходи на хората, има по-ниски разходи за комунални дейности и не участва в концесионерски схеми“, добави още тя.

В Троян Вяра Емилова и Корнелия Нинова посетиха пазара, където разговаряха с хората. Емилова благодари за гостоприемството на Росен Веселинов, управител на Общински пазар – Троян. Тя още веднъж подчерта, че БСП стои зад идеята на Община Троян и НСОРБ за запазване и подкрепа по законов път на общинските болници, общинските ВиК дружества и общински фирми и предприятия, извършващи комунални услуги.

Платена публикация по договор

Възложител: Коалиция “БСП за България”