kmarinova2412151Върховният административен съд потвърди, че кмет на Община Ловеч е Корнелия Маринова. Това става ясно от публикувано на сайта на ВАС решение № 5112/ 27.04.2016, с което се оставя в сила решение № 100 от 26.11.2015 г., постановено по административно дело № 250/2015 г. на Административен съд Ловеч. Решението е окончателно.

Като неоснователни се сочат всички възражения на касационния жалбоподател, с които се оспорват изводите на съда. ВАС потвърди, че ловешкият съд е извършил дължимата проверка на всички пет основания, визирани в чл. 146 от АПК, като е постановил решението след обсъждане на представените по делото доказателства. Съдът е изпълнил точно и задълженията си по чл. 171, ал. 4 и ал. 5, като в закрито заседание е указал на страните каква е доказателствената им тежест в процеса, като се е произнесъл и по исканията за доказателства.

По възраженията относно поправките в протоколите на СИК се казва, че комисиите се състоят от председател, заместник-председател, секретар и членове. Представителите на една партия не могат да имат мнозинство, като председателят, заместник – председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция. Освен това протоколът се подписва от всички членове на комисията и тогава председателят обявява резултатите от гласуването. Поправки могат да се правят след подписването, но преди обявяване на резултатите от гласуването. Поправката също се подписва от всички членове на комисията, с отбелязване “поправка”. След обявяване на резултата могат да се поправят само очевидни фактически грешки.

По този начин се слагат край на съдебната сага, която започна веднага след последните избори. Тогава загубилият на втори тур кандидат на БСП Минчо Казанджиев направи жалба срещу решение № 100 от 26.11.2015 г., постановено по административно дело № 250/2015 г. на АС- Ловеч. С него съдът потвърждава Решение № 391-МИ/01.11.2015 г. на Общинска избирателна комисия – Ловеч, че избраният кмет е от ГЕРБ.

 

6 коментара

  1. Г-жо Magi Boeva, да коментирате по този начин е меко казано цинично. Прави изключително лошо впечатление арогантният и жесток език, с който си позволявате да боравите.
    Не Ви прави чест, ама наистина!
    Ако семейството като институция е ценност и за Вас, то само тогава бихте разбрала реакцията ми.
    Христос Воскресе!

  2. Na bai Mincho mqstoto mu e v starcheski dom , tam kadeto zavrq maika si i q ostavi da mre koto kuche , IMA GOSPOD ! ! !

  3. Това дело беше безсмислено.Всичко беше ясно още вечерта след приключване на изборния ден-втори тур.
    Нищо не ме учудва.Не съдат реши така,а “агитките” и избирателите.

  4. Естествено че госпожа Маринова е нашият кмет ! Успехи желаем !

  5. Баат Минчо много иска да командва значи. Дори не забелязва, че не е единствения който финансира главния двигател за неговото управление храма на сатаната.

Comments are closed.