Консорциумът между българската компания “Борима” АД и италианската фирма “Анса Компосити” ООД  чрез предприятието „Анса Борима“ осъществява своите инвестиционни намерения в Ловеч.

Според Мартин Ганев, съдружник във фирмата ANSA BORIMA, в настоящия момент усилено се ремонтират помещенията, подготвят се необходимите документи за смяна на предназначението им от шивашки цех (каквито са били досега) в производствени помещения. Започват и дейностите по почистване, проверка на инсталациите и др., тъй като помещенията не са ползвани с години.

Става дума за пoмeщeниятa в Ceвepнaтa индycтpиaлнa зoнa, в ĸoитo работеше пopтyгaлcĸaтa фиpмa за облекла “Becтиĸoнфeĸc интepнacиoнaл”.

Работи се с електроразпределителното дружество, ВиК и др. по повод преоформяне на партидите за различните комунални услуги.

Планираните производствени дейности в предприятието в Ловеч ще стартират през втората половина на ноември. Както се вижда, работим в силно съкратени срокове.

В ход са вече първите назначения на работници.  Част от позициите, за които се търсят кандидати, вече са обявени в Бюрото по труда в Ловеч както и на сайта Jobs.bg. През първата половина на ноември ще започнат по-значителни назначения и ще продължат поне до края на годината.

В този начален етап се търсят основно кадри за монтаж на електротехнически елементи, оператори на полуавтоматични линии за сглобяване и пр. Същевременно се търсят и инженери на различни позиции – специалисти по инструментална екипировка, шприцоване на пластмаси, машинни инженери и др.

Първоначално предприятието в Ловеч ще се ръководи от ръководството в Борима, но са необходими и добри специалисти от Ловеч и за ръководните постове. Ловеч е град с традиции в производствените дейности и от фирмата се надяват да намерят опитни кадри.

„Изключително съм впечатлен от доброжелателния, професионален и сърдечен екип на Общината“, сподели Мартин Ганев.

„Получаваме постоянно съдействие и се радвам, че избрахме Ловеч като място за развитие на третата ни фабрика. За нас партньорството с местните власти е много важен елемент от ежедневната работа. Мога да кажа, че същата грижа и старание, с които виждам, че се обновява Ловеч, се прилагат и в отношенията към всичко в общината, в т.ч. и към нас.“

Откриване на обекта в Ловеч ще има, но още не е планирано като дата. Това е третата ни фабрика и плановете ни за нейното развитие са амбициозни, допълни  Мартин Ганев.

Както е известно, инвеститор има намерение да разкрие през следващата година до 200 работни места.