redcross1508141От 12-ти до 14-ти август бе проведено надграждащо обучението на доброволци и симпатизанти на БЧК по проект „ Повишаване на информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права” в общините Ловеч, Луковит и Тетевен. Атанаска Згалевска – координатор на проекта, запозна доброволците с Женевските конвенции, принципи и дейности на Червения кръст и Червения полумесец, с „Европейска социална харта” и правото на възрастните хора на социална закрила, както и принципите на ООН за закрила на възрастните хора. Тя даде примери колко полезна е била помощта на доброволците при сформиране на групи по самопомощ и взаимопомощ и начините за лобиране пред институциите за правата на възрастните хора и най-вече на хората в неравностойно положение, като изрази готовност за подкрепа от страна на БЧК-Ловеч при срещите с институции по наболели проблеми на възрастните хора в областта.

За възрастните бе направен и изнесен профилактичен кабинет с измерване на кръвно налягане и консултиране. Бяха изнесени и лекции от доктор Полина Соколарска и психологът Галя Тодорова от РЗИ – Ловеч на тема „Как да се храним”, „Хипертония” и „Животът е прекрасен, да не чакаме непоправимото”.

Обученията имат за цел запознаване с начините на лобиране по проблемите на възрастните хора пред местната власт, както и начините на самопомощ и взаимопомощ между доброволците и хората в неравностойно положение.

redcross1508142

1 коментар

  1. Продължавайте да се заблуждавате, че след като са си прочели правата баат Минчо и компания ще започнат веднага да ги спазват всичките.

Comments are closed.