Снимка: БТА

Павлин Иванов

Днес, в в Регионалния пресклуб на БТА в Ловеч, инж. Николай Дренчев, организационен секретар на “Възраждане” представи пред медии листата с кандидати за народни представители на партият за 11 МИР Ловеч.

Водач на “Възраждане” е инж. Николай Дренчев, който освен в Ловеч ще бъде водач и на листата в 23 МИР София. Дренчев е организационен секретар на “Възраждане” и е бил кандидат от област Ловеч в предишни избори.

Втори в листата е Йордан Андреев, след него са Милен Белев, Станислав Николов, Петя Николова, Георги Нешев, Марин Генов, Мариян Марков, Стефана Веселинова и Ивайло Иванов.

Красимира Цекова, изпълняваща длъжността ръководител на предизборния щаб на партията в Ловеч и инж. Дренчев представиха и целите на “Възраждане” в предстоящите избори и следващ Парламент, както и основните принципи, които те следват.

Според Дренчев, въпреки че са били най-малката парламентарна група в последния Парламент, те са успели да предотвратят много от проблемите, които предишното правителство е задълбочавало във всички посоки.

“Страната ни е на кръстопът. Пред нея има сериозни стратегически, геополитически предизвикателства и само изключително мъдро, разумно, много внимателно ръководство на обществените дела може да ни спаси от надвисналата катастрофа”, каза Дренчев. По думите му това, което трябва и само „Възраждане“ може да направи, е нормализиране отношенията ни с Русия, най-вече по отношение на енергийните ресурси, туристическия поток и културния обмен.

От партията са против въвеждането на еврото, те са за запазване суверенитета на БНБ, на българския лев и валутния резерв.

Дренчев очаква да влезе освен от 11 МИР Ловеч и от 23 МИР София, като така неговото място в Ловеч ще бъде заето от втория в листата.

Николай Дренчев се надява, че след изборите, партията ще има “едно изключително подходящо, компетентно, възрожденско представителство на Ловеч и на Ловешка област в парламента”.

Според него, местните проблеми трябва да се решат на жълтите плочки в София. „Това са проблемите, които са характерни за цялата страна – обезлюдяването, липсата на сериозен бизнес, с енергийната криза, инфлацията, макроикономическите и геополитическите предизвикателства, които не могат да бъдат решени в Ловеч, а в парламента чрез сформиране на подходящо правителство. Това е са стратегическите задачи, които се надявам „Възраждане” да бъде фактор при решаването им“, каза още водачът на партията от 11 МИР Ловеч.