Иванка Драгнева – Психолог

В началото на м. май група ентусиазирани възпитаници на ПЕГ “Екзарх Йосиф I”  създадоха електронен вестник, който ще отразява живота и значимите събития на гимназията:
“„Всяко зло за добро” казват хората и може би са прави. В последно време сме изправени пред едно предизвикателство за самите нас, което най-вероятно никой не е очаквал. Налага ни се да пренебрегнем някои свои приятелства, да намалим излизанията си и дори да отложим повечето си планове за близкото бъдеще.

Няма какво да се лъжем – въобще не е лесно. И все пак това може да е нашата възможност да спрем за малко забързания си живот и да си вземем една заслужена почивка от заобикалящия ни свят, както и той от нас. В такъв живот на пауза можем най-накрая да обърнем внимание и на самите себе си, да преоткрием нещата, които ни доставят удоволствие, но някак все времето не е стигало.

И тъй като имаме гордостта да се наречем езиковци, духът, сплотеността и любовта един към друг не ни позволяват да се предадем лесно на създалите се обстоятелства. Сега е времето да съживим една стара, но също толкова красива езиковска традиция – училищния вестник. Вече в един по-модерен, електронен вариант всички ние, бивши и настоящи възпитаници, ще останем заедно и обединени от уюта на дома си.

Всяка седмица ще се дискутират теми, които се надяваме да заинтересуват както малки, така и големи. Както е казал Шекспир:,, В нещастието няма друго лекарство освен надеждата.”. Нека не преставаме да се развиваме въпреки ситуацията и кой знае, може би наистина ще сме по-добри хора след всичко това.